Медия без
политическа реклама

Вече ще може да триете "приятели" от Instagram

24 Юли 2018
Понякога се налага да съкратите списъка с "приятели".

Ако активно използвате Instagram, вероятно сте забелязали, че не можете да скриете снимките си от хора, които са решили да ви следват. Т.е. не можете да изтриете последовател на профила ви. Дори и ако решите да блокирате потребителя, снимките, които качите, ще се виждат с прозорец "инкогнито" в браузъра. Instagram обаче се е заел с тази ситуация и извършва функционални тестове, които осигуряват повече възможности за контролиране на хората, които ви следват в популярната апликация, съобщи TheVerge.

Новият инструмент ще ни позволи ръчно да изтрием потребителите от списъка с контакти. Функцията е свързана с публичните профили, тъй като частните профили отдавна предлагат такава възможност. Нейното име е "Премахване на Follower" и се очаква да се появи за Android, а след това за iOS и уеб версията на приложението. Интеграцията на този инструмент може да бъде доста полезна, особено ако твърде много хора следят профила ви.

Изтритите от списъка лица няма да бъдат уведомявани. Само преди няколко седмици Instagram започна да разпространява опцията Mute, която позволява на хората да ви следват, без да виждат снимките ви. 
 

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?