Защо добричлия реши да направи инстаграм на своето куче?

Истина е, че кучетата не са само домашни любимци, а и верни приятели на своите стопани. Днес ще ви представим Дима – японска акита, която може да се похвали със свой собствен инстаграм профил и 250 последователи.

Защо добричлия реши да направи инстаграм на своето куче?

Стопанин на Дима е 26-годишният добричлия Мартин Димитров, който живее в Англия. Японската акита е на 8 месеца, но вече тежи близо 50 кг. 




„Породата е известна със своята лоялност към стопаните си. В Япония те са символ на късмет и просперитет. Дори имат фигури с формата на акита, които се подаряват по поводи. Тези кучета са известни и с безстрашието си. Те допринасят много във Втората световна война. Любопитен факт е, че две такива кучета могат да свалят мечка“, споделя Мартин.

Той допълва, че породата става известна след историята на Хачико, за който повечето сме чували.


Как ти хрумна идеята да направиш инстаграм профил на собственото ти куче? Идеята за инстаграм ми хрумна, когато започнах да търся място, където да направя портфолио на Дима. Бях посъветван да го запиша към кастинг агенции за участие във филми и фотосесии. Често се търсят кучета, които изглеждат като вълци. Инстаграм ми се стори добра идея, тъй като е популярна мрежа.


Мислиш ли да му направиш и фейсбук профил? За профил във фейсбук не съм мислил. Просто исках да събера всички снимки на Дима на едно място, за да има нещо като портфолио. Инстаграм е перфектна платформа, понеже спомага за популяризирането му. Портфолиото ще ми помага да се свързвам с агенти, които ще предоставят възможност за участие на Дима във филми и фотосесии.


Как се променя животът на човек, когато си вземе куче? Животът на човек се променя много. Това не е куче, което се взима като първи домашен любимец. Изисква се много опит и силен характер. Както при вълците – всичко опира до доминантност  в тяхното семейство. Който е доминантен, той води глутницата. Това е същността на обучението на този вид кучета. 


Верен приятел ли е? Въпреки всички психологически игри и търпение, Дима е един истински приятел. Той е безкомпромисно лоялен. С нетърпение ме очаква да се прибера вкъщи. Натъжава се, когато излизам. 


Всеки, който желае може да последва Дима (ТУК)